تاریخچه‌ی شیرینی پزی درایران باستان تا به امروز

عملکرد و سیستم دستگاه دپازیتور شیرینی
Rate this post

شیرینی نیزمانند بسیاری ازخوراکی های دیگردارای پیشینه وسرگذشت متفاوتی در کل جهان است وبه طورکلی هشتم خردادماه هرسال به عنوان روزجهانی بیسکوییت و شیرینی پزی شناخته می‌شود.

این خوراکی لذیذ و خوشمزه براساس تاریخچه خود درخاورمیانه عمدتا با انواع غلات، شهد، عسل و انواع مغز و آجیل شناخته شده و درمناطق اروپایی بیشتر به عنوان صبحانه مورداستفاده قرارخواهدگرفت.

کیانی ماشین طراح و سازنده ی انواع دستگاه قنادی ، دستگاه برش کیک و ماشین آلات قنادی در این مقاله به بررسی تاریخچه‌ی شیرینی پزی درایران باستان تا به امروز خواهد پرداخت.

شیرینی پزی درواقع یک هنر می باشد که تمامی ظرافت‌های یک هنراصیل رادرخود جای داده است.

اغلب مردم خاورمیانه علاقه‌ی وافری به شیرینی‌های پرشهد دارند به این شکل که شیرینی‌های پرملات خود را که عمدتاً با انبوهی ازمغزها پر شده اند، درپایان غذا یا همراه باآن میل خواهندکرد.

مردم جنوب شرقی آسیا نیز غالباً طرفدارشیرینی های برنجی وبخارپزهستند.

در کتب تاریخی آمده زمانی که شاهان هخامنشی می‌خواستند ازکاخ تابستانی{شوش}به تخت جمشید یابرعکس بروند، خدمه کاخ به قنادان دستور می‌دادند که پیش از ورود شاه به کاخ، نان وشیرینی راحاضرکنند.

به این ترتیب غذای اصلی مردم دردوران هخامنشی علاوه بر گوشت و نان سایرغذاهای معمول، شامل انواع شیرینی کلوچه هم بوده است.

مهم ترین انواع دستگاه قنادی و شیرینی پزی

پادشاهی که در رایج شدن شیرینی ایرانی در ایران نقش موثری داشت !

ناصرالدین شاه درتاریخ ما نامش نه به صورت مستقیم، بلکه به واسطه تلاشش برای تولید قند ایرانی باشیرینی و شیرینی پزی عجین شده است و اگر او و بعدهم رضاشاه نبودند، کارخانه قندی درایران پا نمی‌گرفت که بعدها سبب رونق قنادی و شیرینی پزی شود.

در عهدناصری که قناد به کسی گفته می شدکه قند و نقل ونبات می‌فروخت.

در ایران قندخوب تولید نمی شد به طوری که قندهای تولیدداخل بدون طعم بود و به جایش قندهای روسی و بلژیکی، خوشمزه و خوش طعم بود.

پس قنادها که کاراصلی شان فروش قند بود از عرضه قندایرانی نه تنها که سودی نمی‌کردند بلکه این کار به ضررشان نیز تمام می‌شد و به همین علت به فروش قندهای خارجی ترغیب می‌شدند.

این مسئله ای که به مذاق ناصرالدین شاه خوش نمی‌آمد. این پادشاه کسی است که برای ارتقای کیفیت قندهای ایرانی تمام تلاش خود را بکار برد و در ده کهریزک کارخانه قندسازی راه انداخت اما مثل اینکه قرار بوده همه اتفاقات در عهدناصری با توطئه همراه باشد، راه اندازی کارخانه قند بعداز12روز منتفی شد و فروش قندهای روسی و بلژیکی درقنادی های کشورادامه یافت.

راه اندازی این کارخانه درعهدقاجار ناتمام ماند ولی درعهدپهلوی اول به نتیجه رسید و اولین قندهای خوشمزه‌ی ایرانی را تولیدکرد.

تاریخچه بیسکویت در جهان

بیسکوییت به آشپزخانه رم باستان برمی گردد. این خوراکی بصورت اتفاقی کشف شد.

در آن زمان که نان را درتنورمی ریختند برای اینکه مطمئن شوند تنورحسابی گرم شده یک تکه خمیرکوچک داخل تنور می‌انداختند و بعد ازپخت آن این تکه خمیرحسابی برشته و خوش طعم شده بود.

بعدها که شکرو کاکائو و سایرچاشنی وارد صنعت آشپزی می‌شدند این تکه خمیربرشته هم، رنگ و لعاب خوشمزه‌تری به خودش گرفت.

درقرن نوزده میلادی بودکه اروپایی‌ها با شکرهایی که ازخاورمیانه با کشتی می‌آمد شیرینی کوکی پختند که یک جوربیسکوئیت خوشمزه باانواع مغزها و گاهی کاکائوبود.

درقرن نوزدهم باحلول انقلاب صنعتی، تولیدانبوه کیک، بیسکوئیت و ژله آغازشد.

درهمان زمان بسیاری ازکیک های جدید و امروزی اختراع شد. درقرن نوزدهم مردم شروع به خوردن کیک تولدکردند.

بزرگترین تولید کنندگان صنعت کیک و شیرینی

پیشینه شیرینی درایران باستان

این نکته قابل توجه است که ریشه‌ ی نخستین شیرینی‌ها به ایران باستان برمی گردد و اگر بخواهیم در این مورد بیشتر صحبت کنیم در انتها به یک نوع کیک به نام لاویش می‌رسیم که در زمان امپراطوری ایران درقرن هفتم میلادی پخته می‌شدند که همه برپایه آرد مانند آردبرنج یا آرد شیرینی پزی و با کره، تخم مرغ و شکر درست می‌شدند و بسیارمحبوب بود که امروزه به عنوان شیرینی‌های مشترک در سراسرجهان شناخته خواهندشد مثل کوکی، کیک‌های خشک و شیرینی‌های فینگرفودی.

درواقع در دوران هخامنشی غلات از جمله غلاتی مانند جو، جزو مهم‌ترین ماده غذایی در سبد غذای مردم بوده که از طریق روش‌های مختلف از آن استفاده می‌شده است و عمده دلیل آن را می‌توان سختی و دشواری کاشت و برداشت گندم دانست.

مردم ایران باستان از جو استفاده‌های متنوعی داشته اند که یکی از آن‌ها به این گونه بوده است که جو را نیم کوب می‌کردند و با ترکیب کردنشان با میوه و شیر، شیرینی‌های خوشمزه می‌پختند.

ایرانیان باستان علاقه زیادی به پرورش زنبورعسل داشتند و انجیروخرما هم جزو برنامه غذایی مردم و البته از جمله مواداساسی برای پختن انواع شیرینی بوده اند.

یکی از موارد دیگرکه ایرانیان باستان پرورش می‌دادند و برایشان پراستفاده بوده است، پرورش دادن بز بود که ازشیر آن برای پختن شیرینی و همچنین درست کردن دوغ و ماست استفاده می‌کرده اند.

پیشینه شیرینی درایران معاصر

به صراحت می‌ توان گفت که تاریخچه‌ی شیرینی پزی در فرهنگ غذایی ایران معاصر قدمتی بسیارطولانی دارد.

به این گونه که پختن شیرینی به مناسبت‌های مختلف از جمله تولد، عروسی، ختم، مهمانی و حتی دورهمی‌های دوستانه‌ی روزانه باانواع چای و قهوه اهمیت زیادی داشته و هرمنطقه درکشور ما شیرینی خاص خودش را خواهدداشت.

این شیرینی‌ها عمدتاً به عنوان سوغاتی آنقدردست به دست شده اند که امروزه تمام مردم کشور شیرینی‌های مشهور هرشهر را تا حدودی می‌شناسند.

به طورمثال: فرایبه تبریزی، نوقا، قرابیه، اریس و رشته ختایی مشهورترین شیرینی‌های منطقه آذربایجان شرقی است و لوزی و شیرینی اتابکی مخصوص قزوینی هاست و همچنین خوزستانی‌ها نیز انواع کلوچه‌های سنتی با شیر و شکر می‌پزند که معمولاً لایه‌های مختلف آن را باخرما پرخواهند کرد.

همچنین حلوا کنجدی و رنکینگ خوزستانی هم با خرما معمولاً آرد را تفت داده و با کره یا روغن حیوانی و پودردارچین ترکیب خواهدشد.

دراستان بوشهر نیز به رنکینگ خرما مشهوراست و یزدی‌ها نیز به پخت قطاب، کیک یزدی، باقلوا و پشمک مشهور خواهندبود. کرمانشاهی‌ها نیز شیرین کاک نان برنجی و نان خرمایی را به بهترین و خوش طعم ترین شکل ممکن درست می‌کنند به گونه ای که نان برنجی از جمله قدیمی‌ترین شیرین‌ها در این منطقه بوده و قدمتی تقریباً 1500ساله خواهد داشت.

باسلوق یاهمان راحت الحلقوم سوغات مراغه و ملایر و اراک است و باشیره انگور، نشاسته، مغزبادام یا مغزهسته ای شیرین زردآلو و ادویه آن آماده می‌کنند.

راحت الحلقوم برعکس نامش که به این معناست که به راحتی خورده می‌شود، روش تهیه دشواری دارد.

فرآیند آماده کردن این شیرینی حدودسه ماه طول می کشدو در مراغه معمولاً آن رااواسط آذرماه تهیه می‌کنند تا درحدودعید نوروز آماده مصرف شود.

ماشین تولید بیسکویت چگونه کار می کند؟

دستگاه‌های مورد نیازشیرینی پزی

پس از مدتی باتوجه به نیازکارگاه های تولید شیرینی وقنادی شروع به ساخت انواع دستگاه‌های مربوط به این زمینه ازجمله دستگاه دیپازیتورشیرینی{قیف زن}، دستگاه اتوماتیک تارت، دستگاه قنادی، دستگاه برش کیک ترو کیک افقی و…است.

کیانی ماشین، طراح وسازنده انواع دستگاه قنادی، دپازیتورشیرینی، دستگاه قیف زن، دستگاه برش کیک، دستگاه رولت زن و…این امکان را به ما می‌دهد تا از این دستگاه‌ها برای پختن کیک وانواع شیرینی‌های مورد نیاز استفاده کنیم.

سایت کیانی ماشین به شما کمک می‌کند تا با دستگاه‌های متنوع شیرینی پزی آشناشوید.

دپازیتورشیرینی به گونه ای طراحی شده است که در هرمحلی قابل نصب و راه اندازی بوده و ابعاد آن به گونه ای است که محدودیتی از نظر مکان وجوددارند. همچنین به راحتی مونتاژشده و ازکوچکترین نیزقابل عبوراست.

استفاده از دستگاه قیف زن در قنادی ها

دستگاه دپازیتور اتوماتیک شیرینی، متناسب بانیازقنادی ها برای تولید شیرینی‌های مختلف شامل سه مجموعه زیراست:

قیف سفت زن : برای تولید شیرینی‌های دارای خمیرهای سفت و نیمه سفت مانند نارگیلی، بهشتی، گردویی، سالاری، برنجی و …

قیف شل زن: برای تولید شیرینی‌های دارای خمیرهای لطیف و سبک مانند کیک اسفنجی، مافین، کاپ کیک، رولت و…

وایرکات: برای تولید انواع شیرینی‌های خشک آلمانی، مشهدی، شکری…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن (Esc)
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
سایدبار Scroll To Top